Slovenija

Pahor o predčasnih volitvah

STA/N.J.
13. 5. 2014, 09.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Predsednik republike Borut Pahor nadaljuje posvetovanja z vodji poslanskih skupin glede morebitnega predloga za novega mandatarja in najprimernejšega datuma za predčasne volitve. Po ponedeljkovih pogovorih je kazalo, da predlogov za mandatarja ni, volitve pa da so najbolj verjetne julija ali pa morda tudi konec avgusta.

Mediaspeed

Kot prvi je na pogovoru pri predsedniku republike vodja poslanske skupine DL Rihard Braniselj. Pahor se bo srečal še z vodji poslancev DeSUS, SLS in NSi ter s predstavnikoma narodnih skupnosti.

Vodje poslanskih skupin SDS, PS, nepovezanih poslancev in SD, s katerimi se je Pahor srečal v ponedeljek, so zagotovili, da mandatarja ne bodo predlagali. Pričakovati je, da bodo danes to sporočili tudi ostali. A postopke utegne zaplesti tudi morebiten ustavni spor odloka o razpisu volitev.

V primeru skrajšanja roka, ki ga ima na voljo Pahor, so volitve možne julija, brez skrajšanja roka pa konec avgusta - razen v primeru predloga za mandatarja, so pojasnili v uradu predsednika republike.