Vreme

Arso opozarja: Pihal bo močan severni veter!

N.J.
13. 5. 2014, 07.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Danes bo oblačno in deževno. Meja sneženja bo na nadmorski višini med 1000 in 1200 metrov. Popoldne bodo padavine slabele in postopno ponehale. Na zahodu se bo delno zjasnilo. V vzhodni Sloveniji bo pihal severni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja.

 

-Opozorilo-

Od srede do petka bo pihal na vzhodu in pod Karavankami ter v višjih legah okrepljen severni veter, katerega sunki bodo presegli 70 km/h.

 

 

Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 11, na Primorskem do 16 stopinj C.

Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne bodo krajevne plohe. Pihal bo okrepljen severni veter.

 

Jutranje temperature bodo od 5 do 8, v alpskih dolinah okoli 2, najvišje dnevne od 15 do 19, na Primorskem do 21 stopinj C.

 

Napoved za sosednje pokrajine

 

Danes bo oblačno in hladno, občasno bo deževalo. Popoldne bo v sosednjih pokrajinah Italije že suho vreme, delno se bo zjasnilo. Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne bodo nastajale krajevne plohe.

 

Vremenska slika

 

Nad severnim Jadranim je nastal plitev ciklon. S severozhodnimi vetrovi doteka k nam hladen in vlažen zrak.

 

Obeti

 

V četrtek bo na zahodu delno jasno, drugod se bo postopno pooblačilo. Popoldne bo v vzhodni polovici Slovenije rahlo deževalo. Sveže bo. V petek bo oblačno. Na zahodu bo suho, drugod pa bo občasno še rahlo deževalo. Padavin bo več na vzhodu. Oba dneva bo pihal okrepljen severni veter.