Slovenija

Kaj je Janša počel v Andražu nad Žalcem?

M.R./N.J.
13. 5. 2014, 06.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Ponedeljek ob 7.15 je prvak stranke SDS namesto na sodišču obtičal na cesti.

Mediaspeed

Včeraj bi se moralo na ljubljanskem okrožnem sodišču začeti sojenje prvaku SDS Janezu Janši zaradi domnevne žaljive obdolžitve Francija Perčiča, svetovalca nekdanjega predsednika Danila Türka. A Janše v hramu pravice niso dočakali, saj se mu je pokvaril avtomobil, zaradi katerega je bilo pred časom v medijih prelitega kar nekaj črnila.

»Ob 7.15 mi je po telefonu sporočil, da se mu je pokvaril avtomobil in da je ostal na cesti v Andražu nad Žalcem,« je sodišču pojasnil zagovornik obdolženega, odvetnik Franci Matoz. Ob tem je Matoz obljubil, da bo sodišču priskrbel potrdilo vlečne službe. Sodnici tako ni preostalo drugega, kot da razpiše nov datum glavne obravnave. Sojenje se bo začelo 7. julija. Kot je znano, se je Perčič za kazenski pregon Janše odločil zaradi očitkov, da je sodeloval z Udbo.

Ko so včeraj v javnost pricurljale prve informacije o tem, da je Janši odpovedal jekleni konjiček, je med dežurnimi spletnimi šaljivci takoj završalo. Več o spornem avtomobilu in kaj je Janša počel v  Andražu nad Žalcem, izveste v novi številki Svet24!