Slovenija

Matica je do smrti zabodel 19-letnik iz sosednje vasi!

6. 5. 2014, 10.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

V noči iz sobote na nedeljo je 19-letni napadalec iz Plešivice, z nožem hladnokrvno napadel še ne 30-letnega Matica.B. iz Loga pri Brezovici, ki je kasneje v bolnišnici umrl. Prebivalci kraja so pretreseni in prestrašeni, saj se je podobno zgodilo že pred mesecem dni, ko je bil v istem lokalu zaboden še en krajan, ki pa je na srečo preživel.

Maps.google

Več podrobnosti sledi v kratkem.

Prebivalci iz Loga pri Brezovici so prestrašeni, saj gre že za drugi poskus uboja v samo mesecu dni.  Naj spomnimo, da je do podobnega napada že prišlo, vendar takrat na srečo žrtev ni podlegla poškodbam. Tudi takrat se je pretep zgodil v obcestnem lokalu Šipca, ki ga je pred kratkim v najem vzel drug gostinec. 

Po neuradnih virih naj bi se v lokalu ob cesti najprej zgodil pretep, v katerem je bilo udeleženih kar nekaj ljudi, med drugimi tudi 19-letnik, ki se je odpravil do bližnjega doma in se v lokal vrnil oborožen s kuhinjskim nožem. 19-letnik naj bi poklical tudi svoje kolege iz Ljubljane, ki so se mu v poznih večernih urah pridružili. V lokalu je spet prišlo do spora in kasneje do umora. 

Očividci med drugim trdijo, da so Matičevi prijatelji takoj poklicali rešilca, ki pa naj bi iz Ljubljane do Loga porabil več kot 40 minut. 

19-letnik naj bi bil že v priporu.