Vreme

Danes še sončno, nato pa prihaja poslabšanje

STA/M.J.
6. 5. 2014, 09.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Danes bo pretežno jasno, popoldne ponekod rahlo oblačno. Čez dan bo zapihal jugozahodni veter, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Jutri dopoldne bo še delno jasno, nato se bo predvsem v zahodni Sloveniji postopno pooblačilo. Pihal bo jugozahodnik. Zvečer in v noči na četrtek bo v večjem delu države prehodno deževalo.
Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 10, ob morju 12, najvišje dnevne od 18 do 23 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo prevladovalo sončno vreme, le v sosednjih pokrajinah Italije bo občasno zmerno oblačno. Jutri se bo v krajih severno od nas postopno pooblačilo, popoldne bo pričelo deževati. Drugod bo do večera še delno jasno.

Vremenska slika: Nad srednjo Evropo, Balkanom in osrednjim Sredozemljem je območje visokega zračnega tlaka. Nad naše kraje priteka nekoliko toplejši zrak.

Obeti: V četrtek se bo delno zjasnilo, čez dan lahko še nastane kakšna kratkotrajna ploha. V petek bo sončno z občasno zmerno oblačnostjo.

Napoved vpliva vremena na počutje: V torek bo vremenski vpliv sprva ugoden, popoldne se bodo pri najbolj občutljivih začeli pojavljati glavoboli in druge manjše vremensko pogojene težave. Spanje najbolj občutljivih ljudi v noči na sredo bo moteno.