Slovenija

Komaj 22-letni Katarini se je za vedno spremenilo življenje

P.R.
5. 5. 2014, 19.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Glasbenik Rusko Richie si vsako leto zada posebno domačo nalogo – nekoga osrečiti in mu pomagati na poti do njegovih sanj. Tokrat pomaga Katarini, dekletu s pretresljivo življenjsko zgodbo.

Arsen Perić/KMA

Danes 29-letni Katarini Milićević se je pri komaj 22 letih za vedno spremenilo življenje. »Konec novembra 2006 sem se zvečer odpravila iz Postojne v Ljubljano. Iz nasprotne smeri je pripeljal avto s prižganimi dolgimi lučmi in me zaslepil. V temi, ki sem jo imela pred očmi, sem vozila kar nekaj časa, dokler nisem udarila v obcestno ograjo in se z avtom obrnila na streho. Zaradi hudega udarca sta se mi zdrobili dve vratni vretenci. V trenutku sem bila ohromljena od vratu navzdol,« pripoveduje Katarina, ki je po operaciji ostala tetraplegičarka.

Arsen Perić/KMA
»Bila sem priključena na respirator, saj dolgo nisem mogla samostojno dihati. Zdravniki so dejali, da so svoje delo opravili. Moji mami so takrat rekli, da ne bom mogla več premikati ne rok ne nog in da je možno, da bom živela s cevko v grlu,« opisuje Katarina, ki je pozneje sicer samostojno zadihala, a se je do danes večkrat borila z dihalnimi zastoji, pljučno in bronhialno astmo.

Dobrodelnost ne pozna meja.

Katarina si močno želi postati samostojna. Da bi to dosegla, pa je potrebna draga terapija, ki bi jo lahko izvedli na kliniki na Dunaju. »Obupati ne smem, kajti življenje je pred mano, verjamem pa, da se bom sama težko podala na pot do svojih sanj,« pravi. Njen klic na pomoč je slišal glasbenik Rusko Richie. Skupaj z njim so v akcijo stopili tudi ustvarjalci oddaje Ujemi sanje in Stančka Šukalo. V Zajček baru v Ljubljani so pomagali zbirati sredstva za Katarinino operacijo. Dekle so presenetili s prvim čekom v vrednosti 1500 evrov, ki ga je darovalo podjetje Tapete Decor s Ptuja. »Majhna kaplja v morje, vendar dober začetek,« pravi Rusko Richie, ki se donatorjem zahvaljuje za njihovo dobrosrčnost.

Katarini lahko pomagate tudi vi. Več o tem lahko preberete na facebook strani Pomagajmo Katarini – velika želja za majhen premik.