Slovenija

Bo Janković ponovno kandidiral za župana in predsednika stranke?

U.K.
7. 4. 2014, 14.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Zoran Janković je danes na tiskovni konferenci spregovoril o svoji kandidaturi za župana in tudi za predsednika stranke.

Grega Wernig/KMA

Še pred tem je povedal, da je v soboto prejel obtožnico še iz časa vodenja Mercatorja. Takrat naj bi, glede na obtožnico, z nekdanjima sodelavcema v vodstvu Mercatorja, Stanislavom Brodnjakom in Mitjo Marinškom sodeloval pri projektu pridobivanja gradbenega dovoljenja za gradnjo trgovskega centra Mercatorja v Nišu, pri čemer naj bi bil Mercator oškodovan za več sto tisoč evrov. Vendar je Janković na tiskovni konferenci dejal, da je bil posel speljan dobro in v dobro Mercatorja, s čimer pa se ne strinja tožilec Jaka Brezigar. Janković je dodal, da bo dokazal nedolžnost in da se ne misli izmikati sodišču.
Nato je Janković povedal, da se je dobil tudi s poslanci in dodal, da gre v primeru njega in gospoda Viranta za dvojna merila. Saj naj bi po njegovem mnenju Viranta takoj oprostili, medtem ko njega preganjajo. Dodal je še, da je vložil kazensko ovadbo proti enemu članu KPK, ker ni upošteval odločbe sodišča.

Povedal je tudi, da s kreditom Tritonis/Baza ni bilo nič narobe in da ima o tem dokaze od Dursa.

Nazadnje pa se je le dotaknil teme o prihodnjih kandidaturah, a je bil bolj redkobeseden. Dejal je, da še ni prepričan ali bo kandidiral za predsednika PS. Za to naj bi se odločil, ko bo znan datum kongresa stranke. Istočasno je dodal, da verjame, da bo Alenka Bratušek dobila podporo v parlamentu. Povedal je tudi, da predsednico vlade podpira in da ne razmišlja o ustanovitvi nove stranke. Želel bi si le več konkretnejših predlogov. Prav tako še ni potrdil, da bo kandidiral na županskih volitvah. Novinarjem je povedal, da karkoli bo storil, bo v dobro Ljubljane in Slovenije.