Svet

Je izgubljeno malezijsko letalo pristalo na tako imenovanem 'izgubljenem otoku'?

U.K.
7. 4. 2014, 10.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

V Indijskem oceanu leži skrivnostni otok Diego Garcia, ki je pod nadzorom ameriške vojske. In mnogi verjamejo, da naj bi izgubljeno malezijsko letalo pristalo prav tam.

Gre za še eno teorijo zarote, ki se zadnje čase mrzlično vrtijo okoli izgubljenega letala. Na otoku ni prebivalcev, saj so jih na silo preselili leta 1971. Nihče ne ve natanko kaj se na otoku dogaja in najverjetneje se pač uporablja kot pomorska baza, a tisti, ki verjamejo v teorije zarote verjamejo, da ameriška vojska na otoku počne skrivne poizkuse ali pa ga uporablja kot skrivni zapor.

Otok se nahaja 4.700 km severozahodno od Avstralije na njem pa naj bi bilo 1.700 vojakov in 1.500 civilistov, ki delajo za vojsko. Poleg tega ima letališče na katerem lahko potencialno pristanejo tudi večja potniška letala, tudi MH370. Teorija je dejansko možna, saj je bil otok vprogramiran v let simulatorja, ki ga je uporabljal pilot Zaharie Shah. Nihče pa nima pametne razlage zakaj bi letalo pristalo na otoku, razen če je seveda šlo preprosto za napad na bazo.