Slovenija

V stečaj še eno koroško lesno podjetje

STA/MR
9. 1. 2014, 16.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

V stečaju je pristalo še eno koroško lesno podjetje, podjetje Lesna industrija Radlje ob Dravi, stavbno mizarstvo in tesarstvo.

stvar.si

Podjetje v lasti družine Markač iz Vuhreda je izdelovalo leseno stavbno pohištvo in je imelo okoli 30 zaposlenih. Stečaj je slovenjgraško sodišče začelo danes, terjatve pa lahko upniki prijavijo do vključno 9. aprila.

Predlog za začetek stečaja je na Okrožno sodišče v Slovenj Gradcu zaradi plačilne nesposobnosti podalo podjetje samo. Sodišče je stečaj začelo danes in za stečajnega upravitelja imenovalo Roberta Zakrajška.

Upniki imajo tri mesece časa, da prijavijo svoje terjatve ter ločitvene in izločitvene pravice, je razvidno iz objav na spletnih straneh Agencije za javnopravne evidence in storitve.

Kot je povedala družbenica in direktorica podjetja Lesna industrija Radlje ob Dravi Dagmar Markač, ima podjetje blokirane račune, razlog za to pa so prenesene davčne obveznosti s podjetja PTM Markač, ki je v lasti njenega očeta Franja Markača, na podjetje Lesna industrija Radlje ob Dravi.

Zaposleni so po njenih besedah do 24. decembra lani še delali, od takrat pa so na kolektivnem dopustu. Kot je dejala, jim v decembru niso več izplačali plač za november. Markačeva, ki je sicer zaradi bolniške odsotnosti pooblastila očeta za poslovanje v podjetju, je še dodala, da obstajajo možnosti za prihodnjo vnovično zaposlitev delavcev, o katerih pa se dogovarja njen oče.