Slovenija

Davidov prijatelj: David si nikoli ne bi sodil sam!

S.R.
12. 12. 2013, 13.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Še danes Ljubljančane in Slovenijo pretresa včerajšnji napad na 18-letnega Davida na ljubljanski železniški postaji. Davidovi prijatelji o Davidu le dobro.

Policija

Govorili smo z Davidovimi prijatelji, ki so povsem ovrgli navedbe nekaterih medijev, ki so se razpisali, da si je David včeraj na železniški postaji želel soditi sam. »David si nikoli ne bi sodil sam. Je zelo prijazna oseba, mogoče celo še preveč,« nam je zaupal eden izmed njih.

Sum samopoškodbe so takoj ovrgli tudi na policiji, saj so očividci videli moškega, ki je pobegnil preko železniških tirov proti Bežigradu. So pa že včeraj s policije sporočili, da so v Celju prijeli tudi drugega 18-letnika, ki sta zjutraj skupaj z Davidom pobegnila od doma.

Policija

S policije so sporočili še: »Dogodek policisti preiskujejo v smeri kaznivega dejanja s poglavja kaznivih dejanj – zoper življenje in telo. Preiskovalci so na območju železniške postaje našli tudi odvržene predmete, ki so v povezavi z omenjenim dogodkom. V zvezi razjasnitve samega dogodka so policisti včeraj na železniški postaji v Celju prijeli eno osebo. V nadaljevanju so osebo prevzeli zdravstveni delavci. Policisti in kriminalisti še naprej preverjajo verzije in okoliščine, ki se navezujejo na omenjen primer. Po do sedaj zbranih obvestilih gre v tem primeru za »osebne« okoliščine, ki pa ne vplivajo na  varnost ostalih državljanov.«