Slovenija

V Kopru je ropal 53-letni Hrvat

STA / S.R.
26. 11. 2013, 16.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Policija je konec lanskega leta obravnavala večje število velikih tatvin na območju parkirnih prostorov trgovinskih centrov v Kopru. Policisti so 53-letnemu državljanu Hrvaške in 51-letnemu državljanu Kosova dokazali 13 tatvin samo na območju Kopra. Preiskovalna sodnica je za Hrvata, ki so ga nedavno prijeli v Ljubljani, odredila pripor.

Arhiv Svet24
Blejčana so policisti v postopku zbiranja obvestil pridržali in tudi že zaslišali.

Storilca tatvin, ki so se odvijale med oktobrom in decembrom 2012, sta na parkiriščih namerno povzročila okvaro na vozilu oškodovanca (ponavadi je bila to izpraznjena pnevmatika), ali pa je eden od tatov pozornost žrtve preusmeril na domnevno hibo na vozilu. Tako se je oškodovanec, ki je bil v večini primerov starejša oseba, osredotočil nanj in na vozilo, medtem pa je drugi storilec iz vozila ukradel denarnice in torbice, so danes sporočili s koprske policijske uprave.

Policisti Policijske postaje Koper so z zbiranjem obvestil tatvin osumili 53-letnega državljana Hrvaške in 51-letnega državljana Kosova. Oba so decembra 2012 že obravnavali novogoriški policisti, za 51-letnika pa se je naknadno izkazalo, da se je izdajal za drugo osebo s ponarejenim osebnim dokumentom.

Koprski policisti so v sodelovanju s kriminalisti dvojici dokazali kar 13 tatvin, ki sta jih zagrešila na območju Policijske postaje Koper, in še 23 tatvin, ki sta jih izvršila na drugih območjih, tudi izven območja Policijske uprave Koper.

Za osumljenima je policija razpisala iskanje, prejšnji torek pa so 53-letnega Hrvata prijeli v Ljubljani. Policisti so ga pridržali in ga nato v četrtek privedli na zaslišanje na Okrožno sodišče v Kopru s kazensko ovadbo za vseh 13 kaznivih dejanj. Preiskovalna sodnica je zanj odredila pripor.

Policija ob tem opozarja na ponoven pojav podobnih dejanj na istih krajih, kjer poskušajo storilci na različne načine preusmeriti pozornost oškodovanca z namenom izvrševanja kaznivih dejanj.