Slovenija

V Hrastjah pri Kranju eksplodiral plin, eno osebo so oživljali

STA / S.R.
7. 11. 2013, 10.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V Hrastjah pri Kranju je okoli 9.45 zagorel gospodarski objekt, po prvih podatkih je več oseb poškodovanih. Policisti z interventnimi službami na kraju dogodka izvajajo ukrepe za varovanje ljudi in premoženja. Cesta iz Hrastij proti brniški cesti je zaprta, zato voznikom priporočajo uporabo vzporednih cest, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Arsen Perić / Ekipa

Tiskovni predstavnik PU Kranj Bojan Kos je pojasnil, da je bilo v eksploziji in požaru poškodovanih pet delavcev, od tega eden huje in treije gasilci. Vse poškodovane so prepeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana. 

Kos je pojasnil še, da je najprej prišlo do eksplozije, nato pa je v objektu močno zagorelo. 

Po neuradnih podatkih naj bi zagorelo v plinski peči v zgornjem nadstropju objekta družbe Excenter, ki je nekaj sto metrov oddaljen od Agromehanike in se ukvarja s kovinsko galanterijo. Kriminalisti pa bodo preiskavo o vzroku požara začeli, ko bo to mogoče.

Lokalna cesta Kranj-Trboje je v Hrastju pri odcepu za industrijsko cono zaradi požara še vedno zaprta. Priporočajo obvoz po cesti Voklo-Šenčur-Kranj-Hrastje, poroča Prometno-informacijski center za državne ceste.

Po poročanju Slovenskih novic naj bi bilo v času eksplozije, ki se je zgodila v zgornjem nadstropju, v objektu sedem ljudi, med njimi tudi lastnica. Več poškodovanih so odpeljali v bolnišnico, po neuradnih podatkih pa so eno osebo na kraju morali oživljati.

Objekt je povsem uničen, gasilci še vedno čistijo prizorišče, ponekod se iz stavbe še vedno vali dim. Na delu so kranjski poklicni gasilci, na pomoč pa so jim priskočili tudi gasilci PGD Moravče, PGD Mavčiče in PGD Britof. 

Na prizorišču se je sicer že začela preiskava. Na kraju dogodka pa sta že preiskovalni sodnik in okrožna državna tožilka.