Črna kronika

Preiskovalci odkrili mrežo osnovnošolskih prostitutk

K.Š.
7. 11. 2013, 09.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

»Bile so spogledljive, seksi in napol gole. Takoj sem opazil, da so mlade, vendar so se predstavljale kot osemnajstletnice. Opazil sem jih na spletni strani bakekaincontri.com, kjer so objavljale tudi gole fotografije.

»Prek spleta smo vzpostavili prvi stik,« je povedal Riccardo Sbarra, eden od prvih aretiranih, ki so končali za zapahi zaradi plačljivih spolnih odnosov z osnovnošolkami.

»Bile so spogledljive, seksi in napol gole. Takoj sem opazil, da so mlade, vendar so se predstavljale kot osemnajstletnice. Opazil sem jih na spletni strani bakekaincontri.com, kjer so objavljale tudi gole fotografije. Prek spleta smo vzpostavili prvi stik,« je povedal Riccardo Sbarra, eden od prvih aretiranih, ki so končali za zapahi zaradi plačljivih spolnih odnosov z osnovnošolkami. 

Prek spleta do seksa 

Rimski poslovnež Roccardo Sbarra je še vedno v priporu in še zmeraj trdi, da ni vedel, da so bila dekleta, s katerimi je imel spolne odnose, vsa mladoletna. Še več: vsakemu dekletu je tudi mastno plačal. Od 100 do 200 evrov na uro. Gospod Sbarra si je med mnogimi dekleti izbral dve priljubljeni osnovnošolki, s katerima je imel redne plačljive spolne odnose. Poleg tega je posredoval pri sklepanju "novih poslov", zato ga bremeni še hujša obtožba, saj je dejansko prijateljem omogočal plačljiva srečanja z osnovnošolkami. 

Esemes: »Lolitke, prasičke« 

V današnjem časopisu Svet24 pa preberite, kaj pravi mama enega od deklet, ki so jo obtožili, da je služila na račun svoje 14-letne hčerke!

Komunikacija med prvim obtoženim in dekleti je potekala najprej prek spleta, potem pa kar prek esemesov. Do teh so se seveda dokopali tudi italijanski preiskovalci, ki so razkrili še hujše ozadje. Dekleta so preiskovalcem zaupala, da se je vse skupaj začelo le kot igra. Prek spleta so želela nekaj zaslužiti, zato so objavila oglase, v katerih je bilo jasno, da se gre za plačljive spolne odnose. Dekleta so v oglasih sicer navedla, da so polnoletna, vendar je že ob prvem srečanju večina njihovih strank opazila, da so dejansko 13- in 14-letne deklice. 

Igra jih je posrkala v krog prostitucije 

Baby prostitutke (tako jih imenujejo v sosednji Italiji) so sprva vse skupaj organizirale kar same. Srečanja s poslovneži so se dogajala takoj po pouku, okoli 13. in 14. ure. Kmalu pa so dekleta naletela na ljudi, ki so jim ''pomagali'' pri poslu in vse skupaj se je še dodatno zapletlo. V igro so vstopili ''profesionalci'', ki so razširili krog strank in tako kmalu prišli pod drobnogled preiskovalcev.

Med temi je tudi Mirko Ieni, eden od moških, ki so mastno služili na račun mladih deklet. Preiskovalcem je povedal: »Nisem vedel, da so mladoletne, tudi sam se že več let prostituiram in ponudil sem jim pomoč, ker bi same lahko zabredle v težave.« Resnica pa je precej drugačna, saj so preiskovalci prišli do esemesov, v katerih se je Mirko svojim prijateljem hvalil, da z osnovnošolkami zasluži več kot 600 evrov na dan.