Vreme

Pretežno jasno bo

STA / S.R.
7. 11. 2013, 09.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Danes bo pretežno jasno. Popoldne ali proti večeru pa se bo oblačnost v zahodni in ponekod v osrednji Sloveniji spet povečala. Zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla ali nizka oblačnost, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Arhiv Svet24
Pihal bo jugozahodni veter.

Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 17, ob morju do 19 stopinj Celzija. Jutri bo v vzhodni Sloveniji še delno jasno, po nekaterih kotlinah bo tam zjutraj megla. Drugod bo pretežno oblačno. Ponekod na Notranjskem in Primorskem bo občasno rahlo deževalo. Zapihal bo jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 10, ob morju do 13, najvišje dnevne pa večinoma od 12 do 18 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo pretežno jasno, zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla ali nizka oblačnost. Popoldne se bo začelo oblačiti v zahodni Hrvaški in v alpskem delu severne Italije. Jutri bo v krajih vzhodno in severno od nas delno jasno, tam bo zjutraj ponekod megla. Drugod bo pretežno oblačno. Občasno bo rahlo deževalo na območju Gorskega Kotarja ter v hribovitem svetu Furlanije Julijske krajine.

Vremenska slika: Nad južno polovico Evrope je območje visokega zračnega tlaka. Od zahoda doteka k nam v višinah postopno toplejši in bolj suh zrak.

Obeti: V soboto bo oblačno, padavine se bodo okrepile, popoldne bodo postopno zajele tudi vzhodno Slovenijo. Ob morju bo pihal jugo, ponekod v notranjosti Slovenije pa jugozahodnik. V nedeljo bo oblačno. Dež bo zjutraj prehodno ponehal in se bo od zahoda spet začel pojavljati proti poldnevu. Hladneje bo. Meja sneženja bo med 1000 in 1500 metri nad morjem.

Napoved vpliva vremena na počutje: V četrtek bo vremenski vpliv ugoden.