Slovenija

V Mariboru se zbirajo prvi protestniki

STA / S.R.
29. 10. 2013, 16.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Natanko leto dni po prvem protivladnem protestu Gibanja 29. oktober na mariborskem Trgu Leona Štuklja se v središču Maribora znova zbirajo protestniki, ki bodo izrazili svoje nestrinjanje z vladnimi potezami zdaj sicer druge politične garniture. Trenutno je na trgu okoli 200 ljudi, na Facebooku pa je svoj prihod potrdilo okoli 1700 ljudi.

Facebook

Zbrani protestniki s svojimi transparenti opominjajo na svoja lanska opozorila, ki se po njihovem mnenju vse bolj uresničujejo. Bankirsko-politična elita namreč po njihovih besedah na hiter in pritlehen način preureja zakone in si podreja institucije, da bo lahko razprodala vse, kar je Sloveniji še ostalo, aroganca predsednice vlade, njene ekipe ter celotnega državnega zbora pa spominja na superiornost diktatorskih režimov, ki smo jim bili priča v prejšnjem stoletju.

V Gibanju 29. oktober ob tem poudarjajo, da mora ljudstvo pokazati svojo moč in opomniti politične garniture, naj delajo oni za ljudstvo, ne ljudstvo za njih. Sistematska kraja državnega premoženja, ki se je vršila 20 let, počasi dobiva svoj epilog in počasi bomo ugotovili, da je državna malha prazna, pravijo.

Protestniki so prepričani, da je v državi, kjer je pravica samo skupek črk na papirju, kjer gledamo lačne otroke v šolah, kjer sta samooskrba in suverenost na minimalni ravni, kjer gledamo na tisoče praznih stanovanj, medtem ko so mlade družine stiskajo v nelagodju, če bo uspela plačati najemnino za prihodnji mesec, edina legitimna naloga ljudstva upor.

Facebook