Slovenija

Brez sramu bi ju ubil

M. R.
25. 10. 2013, 07.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V sredo je občan Raven na Koroškem na cesti proti Zelenem Bregu skoraj povozil plastično vrečo za smeti. Ob zaviranju je opazil, da se vreča premika in da skozi luknjo gleda pasja šapa.

Facebook

"Nemudoma je zavozlano vrečo odvezal in na plan sta prilezli dve pasji dušici, ki ju je nemarna človeška roka odvrgla ob vaško cesto. Mladička sta pregrizla vrečo, da sta prišla do zraka, k sreči se je takrat mimo pripeljal človek, ki ju je rešil britke smrti in jima tudi ponudil začasni dom," je na facebooku zapisalo Društvo proti mučenju živali Koroške (DPMŽ).

In še: "Sprašujemo se, kakšen mora biti človek, ki je sposoben zavezati pasja mladička v plastično vrečo in ju brezbrižno odvreči ob cesto? Obsojanja vreden razčlovečen osebek!!! Prosimo vse, ki bi mladička prepoznali ali o njima karkoli vedeli, da nam to sporočijo. Gotovo sta do zdaj nekje živela in sosedje bi ju lahko opazili, zagotovo tudi nista od daleč!"

Mladička sta mešančka, stara približno šest tednov. Svetla kratkodlaka je samička, črn, z malce daljšo dlako, pa samček. Trenutno sta pri najditelju, v DPMŽ pa zanju iščejo novega, odgovornega skrbnika. Kontakt: 041/607-218 ali 041/291-152.

"Mladička sta pregrizla vrečo, da sta prišla do zraka, k sreči se je takrat mimo pripeljal človek, ki ju je rešil britke smrti in jima tudi ponudil začasni dom." - DPMŽ Koroške