Slovenija

Eksplozija v gimnaziji Maribor

M.J.
24. 10. 2013, 20.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V torek ob 12.05 je na Prvi gimnaziji Maribor potekala nenapovedana vaja ob množični nesreči Centra nujne medicinske pomoči Maribor (NMP), ki deluje v okviru Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca in Javnega zavoda za zaščitno in požarno reševanje Maribor.

Vaja se je začela ob 12.05, ko je v kemijski učilnici na Prvi gimnaziji Maribor prišlo do eksplozije. Dijaki in zaposleni seveda niso vedeli za nenapovedano vajo, zato so začeli postopek evakuacije, 25 pa jih je ostalo ujetih v kemijski učilnici.

Prvi je na kraj dogodka prišel reševalec na motorju, in sicer ob 12.08, takoj za njim pa prva prehospitalna enota NMP in poklicni gasilci. Dispečerska služba je istočasno kot redne ekipe kontaktirala tudi z ostalimi zaposlenimi, ki ob tej uri niso bili na delovnem mestu, vendar so se odzvali in prišli od doma na pomoč v roku 30 minut.

Ob nenapovedani akciji se je odzvalo 94 zaposlenih iz organizacijske enote NMP. Aleksander Jus, glavni zdravstvenik Centra za nujno medicinsko pomoč Maribor, nenapovedano vajo ocenjuje kot zelo uspešno.