Črna kronika

Zakaj je Milivoj postal morilec?

P.R.
25. 10. 2013, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Štajerska postaja prizorišče krvavih obračunov. Mariborčani so bili včeraj priča dvojnemu umoru in samomoru, ki naj bi jima botrovali socialna stiska in dolgovi. Kaj se skriva v ozadju?

Včeraj malo pred 12. uro je na Aljaževi ulici v Mariboru vladalo izredno stanje; ljudje so bili prestrašeni, ulico so zaprli oboroženi policisti v neprebojnih jopičih. Pri Telekomovi stavbi, ki ji Mariborčani pravijo tudi mariborska džamija, v stanovanjski hiši, v kateri naj bi bil sedež podjetja Fossor, so se zaslišali streli, ki so pod seboj pokopali Abedina Shaljo, lastnika omenjenega podjetja, in njegovega sina Gzina.

Za zdaj še domnevni strelec, menda nekdanji delovodja v podjetju, Milivoj Čuk pa naj bi si sodil sam. Kot so tekom dogajanja sporočili iz PU Maribor, so ''policisti vstopili v objekt na Aljaževi ulici v Mariboru, kjer je do streljanja prišlo, in imajo situacijo pod nadzorom'. V objektu so našli tri mrtve osebe.''

V podjetju naj bi bila v času strelskega pohoda tudi tajnica, ki pa ji je uspelo ubežati kroglam. Po prvih informacijah po dogodku naj bi Čuk, ki je bil eno leto na bolniškem dopustu, k Shalji prišel po manjkajoče plačilo, prepir pa naj bi se sprevrgel v tragedijo. Kmalu zatem so se pojavile informacije, da umorjeni podjetnik Čuku ni dolgoval ničesar in naj bi ga pred časom poplačal celo z avtomobilom.

Podjetje Fossor, d. o. o., ki se je ukvarjalo z gradnjo objektov oskrbne infrastrukture za elektriko in telekomunikacije, je sicer februarja lani zapadlo v postopek prisilne poravnave, podatki Ajpesa pa kažejo, da je bilo lansko leto v globokem minusu in je imelo zablokirane račune. Prestrašeni in šokirani sodelavci, ki so se po tragediji zbirali pred hišo, v kateri se je zgodil zločin, so medijem dejali, da naj bi bil umorjeni podjetnik poštenjak. Zakaj je torej Milivoj vzel pištolo in stopil čez rob?