Slovenija

Uspešna slovenska direktorja sta se zaobljubila!

Tamara Pirih
21. 10. 2013, 11.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Če bi si ga lahko izmislili, ne bi mogli pričarati lepšega jesenskega dne, kot je bil tisti, ko so nas Slovenske železnice z vlakom popeljale na izlet v Postojnsko jamo.

Nikola Miljković
Marjan Batagelj in mag. Boštjan Koren sta podpisala sporazum.

Bilo je prečudovito, s soncem obsijano jutro, Ljubljana se je prebujala, ljudje so hiteli po svojih opravkih, ko smo vstopili v znameniti zeleni vlak. Komaj smo se udobno namestili, že je zadišalo po sveži kavi, pomarančnem soku, rogljičkih, kanapejih in drugih dobrotah, s katerimi so nas postregle nasmejane hostese. Ob slastnem zajtrku ter prijetnem klepetu z našimi gostitelji nam je vožnja minila, kot bi mignil.

Nikola Miljković
Kdo pravi, da Slovenci nimamo podzemne železnice?! V Postojnski jami jo imamo že leta, pravi gospod Batagelj.

 

Ob podpisu so poleg pozitivnih poslovnih rezultatov, ki dokazujejo rast števila potnikov in načrtov za posodobitev potniškega prometa predstavili tudi nove vlakovne povezave Slovenije s tujino. In verjemite, teh ni malo. Kot ni malo ljudi, ki se vozijo z vlakom. Pravzaprav ta številka vztrajno raste, prav gotovo tudi zato, ker Slovenske železnice vztrajno bogatijo ponudbo na vse mogoče načine in ker z vlakom za znosno ceno pridemo hitro in varno tako rekoč povsod, kamor si zamislimo. 

Na postojnski železniški postaji so nas pričakali avtobusi, ki so nas odpeljali do Postojnske jame, kjer smo sedli na malce manjši, a nič manj impresiven vlak, s katerim smo se odpeljali v čarobno notranjost najbolj znane turistične jame na svetu in enega največjih kraških spomenikov sveta.

Tam smo se naužili naravnih lepot ter prisostvovali svečanu podpisu prav posebnega sporazuma. Direktor SŽ – Potniški promet mag. Boštjan Koren in predsednik upravnega odbora Postojnske jame Marjan Batagelj sta namreč podpisala sporazum o sodelovanju, katerega cilj bo širitev turistične ponudbe in promocijo javnega potniškega prometa.

Nikola Miljković
Tiskovna predstavnica Slovenskih železnic mag. Tanja Rotovnik je nekoč zažigala kot pevka skupine Select.
Nikola Miljković
Vodja službe za prodajo in marketing Gorazd Hartner je še posebej pozorno skrbel, da smo se vsi dobro počutili.
Nikola Miljković
Po ogledu Postojnske jame so nas pogostili na koči Mladika na Pečni rebri, kjer je za dobro voljo poskrbela nasmejana harmonikarica Karmen.
Nikola Miljković
In zadišalo je po specialitetah na žaru.
Nikola Miljković
Direktor SŽ - VIT Dušan Žičkar
Nikola Miljković
Čuha puha do Postojnske jame in naprej ...
Nikola Miljković
Miloš Rovšnik, pomočnik direktorja potniškega prometa
Nikola Miljković
Vedno znova fascinirani nad lepotami Postojnske jame
Nikola Miljković
Obiskali smo tudi najbolj skrite kotičke naše jame.
Nikola Miljković
Predsednik upravnega odbora Postojnske jame Marjan Batagelj je navdušeno pripovedoval o jamskih lepotah direktorju Festivala Ljubljana Darku Brleku, direktorju potniškega prometa SŽ mag. Boštjanu Korenu ter nekdanjemu politiku Dominiku S. Černjaku, ki se danes ukvarja predvsem s turizmom.
Nikola Miljković
Za glasbeno poslastico sta poskrbela izjemna pevka Andreja Sonc in Miha Peskar.
Nikola Miljković
Voditelj Tednika Janko Šopar je Andrejino izvedbo pesmi Poletna noč navdušeno primerjal z izvedbo legendarne pevke Beti Jurkovič.
Nikola Miljković
Sporazumu med SŽ in Postojnsko jamo je na sončku nazdravil tudi Nikola Sekulovič iz skupine Dan D.
Nikola Miljković
Televizijski voditelj Janko Šopar in nekdanji direktor ZKP RTV Slovenija Ivo Umek sta zvesta uporabnika vlakov.
Nikola Miljković
Nadvse prijazna in gostoljubna predstavnika, samostojna strokovna sodelavca Slovenskih železnic Primož Kokalj in Dubravka Urban z vodjo ključnih kupcev časopisa Svet24 Urošem Bogdanovićem.