Slovenija

Roparji z Gregorčičeve

STA/M.J.
21. 10. 2013, 10.24
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ne samo deževnico, v tej državi bodo obdavčili še svež zrak. Demokratični socializem stane. Z novim, odiralskim nepremičninskim davkom marionetna vlada Alenke Bratušek stoji ali pade. Kučanova tovarišija bo pobrala še zadnje evre iz žepov davkoplačevalcev, piše Silvester Šurla v Reporterju.

Vladar RS

To je pot v propad. Z visokimi davki se niso še nikjer na svetu izkopali iz krize. Prej nasprotno. Razmere so se le še poslabšale. Tako je in bo tudi pri nas. Vsak dan vladavine Alenke Bratušek je za državo izgubljen, meni komentator.

Politična stabilnost je po komentatorjevem mnenju navadna floskula, ki jo je, tako kot nacionalni interes, iznašel vladar Slovenije iz ozadja Milan Kučan. Da bi njegova marionetna vlada ostala čim dlje na oblasti, ne pa da bi se država izkopala iz krize. Pa naj stane, kolikor hoče.

Lastniških deležev države v največjih slovenskih gospodarskih družbah ne želijo spustiti iz svojih rok za nobeno ceno. Gre za njihovo finančno moč, s čimer lahko vzdržujejo svoja klientelistična omrežja, piše Šurla.

Namera, da bi tudi po zaprosilu za evropsko pomoč Kučanova tovarišija relativno prostih rok vladala še naprej, je vseeno nekoliko naivna in spominja na račun brez krčmarja, meni komentator. Pomoč v takšni ali drugačni obliki bo zagotovo povezana z ukrepi, ki jih bo v zameno za nizke obresti na posojila morala izpeljati vlada, ocenjuje Šurla.