Vreme

Delno jasno in po večini suho

STA/M.J.
21. 10. 2013, 10.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Danes in jutri bo v vzhodni Sloveniji delno jasno in povečini suho vreme. Drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno, predvsem v zahodni ter delu osrednje in južne Slovenije bo občasno deževalo, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Thinkstock

Ob morju lahko danes tudi zagrmi. Pihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 17, najvišje dnevne od 15 do 20, v vzhodni Sloveniji do 22 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: V krajih vzhodno od nas bo delno jasno in toplo, drugod pretežno oblačno. V sosednjih pokrajinah Italije ter v Istri in Kvarnerju bo občasno deževalo. Ob severnem Jadranu bodo možne tudi posamezne nevihte.

Vremenska slika: Nad vzhodnim Atlantikom in zahodno Evropo je obsežno ciklonsko območje. Nad naše kraje priteka od jugozahoda topel in vlažen zrak.

Obeti: V sredo bo v zahodnih krajih pretežno oblačno z občasnim rahlim dežjem. Drugod bo več sončnega vremena, največ na vzhodu države. Toplo bo, še bo pihal jugozahodni veter, ob morju jugo. V četrtek bo pretežno oblačno, v večjem delu Slovenije bo občasno deževalo, lahko tudi zagrmi. Veter bo oslabel.

Napoved vpliva vremena na počutje: Danes bo vremenski vpliv obremenilen. Z vremenom povezane težave bodo pogoste, okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Priporočena je večja previdnost.