Slovenija

Izolan vzel denar in izginil

Simon Rosc
10. 10. 2013, 06.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Stanovalec bloka v Izoli naj bi si izposodil denar iz skupnega fonda stanovalcev, vrnil pa naj ga ne bi nikoli. Star pregovor pravi, da se pri denarju vse konča. Zelo dober dokaz za to je zgodba, ki nam jo je v uredništvo poslal Izolčan.

kraji.eu, Wikipedia
Kriminalisti so na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Stanovalcem bloka namreč sive lase povzroča nekdanji sostanovalec, ki naj bi si od njih izposodil denar, do vračila pa še do danes naj ne bi prišlo.

Stanovalci bloka na naslovu Cesta v Pregavor 15 iz Izole so se pred leti odločili, da bodo zbirali denar za vzdrževanje stavbe in skupnih prostorov. Čeprav je bila stavba stara le nekaj let, so odprli nekakšen stanovanjski fond, v katerem so mesečno namensko zbirali denar. Težava pa je nastala, ko naj bi si marca leta 2009 predsednik zbora stanovalcev Miloš Žulovec iz tega skupnega fonda želel izposoditi 1200 evrov za popravilo čolna.

Nekdanji policijski uslužbenec naj bi dolgoval 1200 evrov.

Stanovalci so mu takrat v dobri veri, da bo denar hitro vrnil, dovolili, za kar je podpisal tudi izjavo. Ker je bil Žulovec takrat še zaposlen na policiji, so mu stanovalci še toliko bolj zaupali, saj so domnevali, da se dobro zaveda, kakšne so njegove dolžnosti, ko si je denar izposodil. A sodeč po pismu in pričanju enega od stanovalcev, še do danes niso videli posojenega denarja. Ker naposled naj ne bi več mogli stopiti v stik z njim, so ga prijavili policiji, izolski kriminalisti pa so nato zoper Žulovca na Okrožno državno tožilstvo Koper podali kazensko ovadbo zaradi protipravne prisvojitve denarja, kar so nam na sodišču tudi potrdili, več podatkov pa nam zaradi trajanja postopka niso mogli izdati.

Z Milošem Žulovcem smo poskušali stopiti v stik, a njegove telefonske številke ali elektronskega naslova nimajo ne ogorčeni stanovalci bloka ne na policijski postaji, kjer je bil pred upokojitvijo zaposlen. Prek podjetja Galeb gradbeništvo, d. o. o., ki je v tistem času skrbelo za upravljanje bloka, smo sicer dobili telefonsko številko, ki pa ne obstaja več.

Dobili smo celo telefonsko številko Žulovčeve soproge, ki je bila ves čas nedosegljiva. Posledično druge strani zgodbe nismo mogli preveriti, smo pa neuradno izvedeli, da to naj ne bi bil edini dolg, ki ga ima Žulovec na grbi. Poleg tega naj bi imeli mnogi enake težave pri iskanju Žulovca, kot smo jih imeli mi. Čeprav naj ne bi vrnil denarja nekdanjim sostanovalcem, nam je eden od njih v telefonskem pogovoru dejal, da Žulovčeva denar očitno imata, saj naj bi bila lastnika še dveh stanovanj, enega v Ljubljani in drugega v Lescah, pred nekaj meseci pa naj bi svoj vozni park osvežila še z novim avtomobilom višjega cenovnega razreda.

kraji.eu, Wikipedia
Stanovalci so mu denar posodili v dobri veri.

kraji.eu, Wikipedia