Slovenija

Durs tokrat nad gostinske obrate

STA / S.R.
9. 10. 2013, 21.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Davčna uprava RS (Durs) je tudi danes izvedla več terenskih pregledov gostinskih obratov, v okviru katerih ima po novem pristojnosti, da lastniku za največ tri dni prepove opravljanje dejavnosti. Med drugim so obiskali restavracijo Napoli v Ljubljani, v Mariboru pa so pregledali kavarno in slaščičarno Mistika, poročajo mediji.

Reuters
Durs se je tokrat lotil gostinskih lokalov.

Davčni inšpektorji naj bi v samo dveh dneh pregledali 2000 gostinskih lokalov. V Ljubljani je danes odmeval "obisk" picerije Napoli na ulici Gradnikove brigade, ki so jo po nekaj urah znova odprli. Istemu lastniku so hkrati zaprli tudi lokal v nakupovalnem središču BTC.

Iz Maribora medtem poročajo o pregledu kavarne in slaščičarne Mistika, ki so jo po nadzoru odpečatili. Čeprav ima kavarna že leto in pol blokirane račune, podjetje še vedno posluje.

Katere zavezance, koliko in kje bodo pregledali, odločijo v posameznih davčnih uradih, na Dursu pa so sestavili kriterije, na podlagi katerih jih izberejo. Davčni inšpektorji spremljajo zavezance in praviloma preverijo tiste, ki bi lahko bili po njihovi oceni tvegani.

Davčna inšpekcija je že v torek zapečatila več gostinskih lokalov po vsej Sloveniji, v katerih je opravila podroben davčni pregled, da bi odkrila morebitne nepravilnosti pri poslovanju z gotovino in izdajanju računov. V torek so med drugim obiskali in zaprli okrepčevalnico Ringlšpil v Radljah ob Dravi in ljubljansko kavarno Makalonca.