Slovenija

Oktanfest – divje motoristično dogajanje

gt
15. 9. 2013, 14.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Pri Ledni dvorani v Mariboru v Koresovi ulici se je včeraj začela dvodnevna prireditev Oktanfest Maribor, v okviru katere je bila včeraj med 10. in 13. uro na Glavnem trgu tudi možnost ogleda nekaterih eksponatov – predelanih motornih koles.

Arhiv

Bartolo Lampret je v imenu organizacijskega odbora povedal, da je dogodek oblikovan kot edini tovrstni festival, namenjen širši zainteresirani javnosti, tudi evropski. „Moči smo združili motoristični klub Free Riders prospect MC Slovenia, motorevija Bikers World in podjetje Expo Biro, ki praznik posvečamo vsem ljubiteljem, predelovalcem in akterjem. Počasi se namreč bliža konec lepega vremena, vozili se bomo vedno manj in se zaprli v delavnice, posvetili delu in razmišljali,“ pojasnjuje Lampret.

Dodaja, da se prireditveni prostor razprostira na tisoč petsto kvadratnih metrov pokritih površin, na ogled so promenade predelanih motorjev in avtomobilov, kampirni prostor z nočnim koncertnim dogajanjem, motorshow, stuntshow, body painting, erotic car wash in didžeji. „Vsebin je nedvomno dovolj, obiske pa so najavili številni priznani ljudje z mednarodne scene. Videti bo moč eksponate, ki se pojavljajo na različnih strokovnih sejmih, tukaj so zmagovalci različnih kategorij. V sklopu obrobnega dogajanja bomo videli okupacijo Glavnega trga, kjer bo ob shodu možno videti in doživeti del tega, čemu bomo priča na prizorišču. Tudi ekshibicijskih voženj na območju štajerske metropole že desetletja ni bilo – zdaj bodo,“ je sklenil Lampret.