Slovenija

Za nakup Elana več kot deset nezavezujočih ponudb

STA / J.P.
11. 9. 2013, 09.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Na poziv za zbiranje ponudb za dokapitalizacijo in nakup večinskega lastniškega deleža v begunjskem Elanu je do ponedeljkovega izteka roka prispelo več kot deset nezavezujočih ponudb. Kot so sporočili iz Elana, uprava družbe ocenjuje, da bi moral biti prodajni postopek zaključen v prvi polovici prihodnjega leta.

Facebook

V Elanu so z odzivom na razpis, ki so ga 22. julija objavili lastniki družbe ob pomoči svetovalne družbe KF Finance, zadovoljni. Kot so poudarili, se s tem tudi potrjuje, da je Elan interesantna naložba za vlagatelje.

Iskanje novega lastnika Elana, ki bi bil družbo pripravljen tudi dokapitalizirati, sicer teče že več let. 

Iskanje novega lastnika Elana, ki bi bil družbo pripravljen tudi dokapitalizirati, sicer teče že več let. Zadnji postopek se je letos aprila končal neuspešno, saj je izbrani ponudnik, angleški sklad Argus Capital odstopil od nakupa Elana. Lastniki družbe, med katerimi je največja Posebna družba za podjetniško svetovanje, pa so se lotili novega prodajnega postopka.

Z iskanjem strateškega partnerja se Elanu sicer mudi, odkar je Evropska komisija pred letom dni odločila, da je Elan od lastnikov prek dokapitalizacije leta 2008 dobil deset milijonov evrov nedovoljene državne pomoči, ki jo morajo lastniki izterjati. Konec junija, ko se je iztekel podaljšani rok za to, je Slovenija komisiji predlagala, da bi z izterjavo počakala do zaključka prodaje družbe.