Vreme

Tudi danes bo oblačno z občasnimi padavinami

STA / J.P.
11. 9. 2013, 09.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Danes in jutri bo oblačno, občasno bo še deževalo. Na Primorskem bodo tudi nevihte. Najmanj dežja bo v severovzhodni Sloveniji, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Thinkstock
Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 12, ob morju 15, najvišje dnevne od 9 do 15, na Primorskem do 21 stopinj Celzija.

Meja sneženja bo med 1700 in 2000 metri. Jutri popoldne in zvečer bodo padavine od zahoda ponehale, pričelo se bo jasniti. Na Primorskem bo pihala večinoma šibka burja.
Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 12, ob morju 15, najvišje dnevne od 9 do 15, na Primorskem do 21 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: V sosednjih pokrajinah bo danes oblačno in deževno, ob morju bodo tudi nevihte. V krajih vzhodno od nas bo dežja malo. Ob severnem Jadranu bo pihal jugo.

Vremenska slika: Nad srednjo Evropo je plitvo ciklonsko območje, v višinah pa jedro hladnega in vlažnega zraka. V višjih plasteh ozračja priteka k nam od jugozahoda vlažen zrak, v spodnjih plasteh pa je od vzhoda začel pritekati hladnejši zrak.

Obeti: V petek bo delno jasno, po nižinah bo zjutraj in del dopoldneva megla ali nizka oblačnost. Popoldne bodo v notranjosti Slovenije posamezne plohe. V soboto bo pretežno jasno z jutranjo meglo po nižinah.

Opozorilo: Danes bodo predvsem v zahodni polovici države še možni krajevno močnejši nalivi.

Napoved vpliva vremena na počutje: V sredo bo vremenski vpliv obremenilen, občutljivi ljudje bodo imeli značilne vremensko pogojene težave. Okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski znaki. V drugi polovici dneva bo splošna obremenitev postopoma slabela, ne pa tudi povsem ponehala. Priporočena je večja previdnost.