Slovenija

V enem dnevu TIC-a obiskalo skoraj tisoč gostov

G.T.
6. 9. 2013, 08.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V osmih mesecih letošnjega leta so imeli na slovenski obali porast nočitev v primerjavi z lani, samo v poletni sezoni pa za odstotek manj nočitev.

G.T.
Hotelirji v občini Piran so v prvih osmih mesecih našteli 808.695 nočitev

Lea Šuligoj iz Turističnega združenja Portorož je sporočila, da so hotelirji v občini Piran v prvih osmih mesecih našteli 808.695 nočitev, kar je dva odstotka več kot v enakem obdobju lani. „Avgusta so turisti v občini Piran ustvarili 181.611 hotelskih nočitev, kar je za en odstotek manj kot avgusta lani. Večino nočitev (81 odstotkov) so ustvarili tuji gostje, med njimi pa prevladujejo predvsem Italijani, Avstrijci, Nemci in Rusi,“ je pojasnila Šuligojeva.

Dodala je, da je bil v letošnji sezoni odličen obisk turističnih informacijskih pisarn v Portorožu in Piranu, ki delujeta pod okriljem Turističnega združenja Portorož ter pogosto predstavljata prvi stik gostov z destinacijo Portorož in Piran. Od junija do avgusta ju je namreč obiskalo 50.381 obiskovalcev, kar je 24 odstotkov več kot v enakem obdobju lani.

Rekord je bil dosežen 14. avgusta, ko je piransko pisarno v enem dnevu obiskalo kar 940 gostov.

„Sodelavci v obeh Ticih so opazili, da gostje vse več povprašujejo po tipičnih avtohtonih izdelkih in športnih aktivnostih. Zanima jih obisk lokalnih tržnic in prireditev, zelo veliko pa je tudi povpraševanje po kolesarskih in pohodniških poteh, ki so od letos zbrane in predstavljene v knjižici Uživajmo podeželje,“ je razložila sogovornica in nadaljevala, da je lani turistični informacijski pisarni skupno obiskalo skoraj 75.000 ljudi.