Slovenija

Zaradi tujcev propad še enega podjetja?

Simon Rosc
6. 9. 2013, 08.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Mnogi zaposleni se soočajo s precej nestabilnim položajem in negotovo prihodnostjo. V podobnem položaju pa naj bi bili tudi delavci domžalskega Heliosa.

Reuters
Kakšne barve bo prihodnost Heliosa?

Družbi Helios - tovarni barv, lakov in umetnih smol, enemu izmed izjemno uspešnih podjetij, se v bližnji prihodnosti obeta menjava lastnika. Po naših podatkih pa naj bi bila prihodnost Heliosa ravno zaradi novega lastnika precej negotova. Bo tudi to uspešno podjetje odšlo v pozabo in postalo še eno tistih podjetij, ki ga je pokopal tuj lastnik?

Mag. Marko Vresk je navedbe zanikal.

Družba Helios ima na spletni strani zapisano, da so vodilni izdelovalec v jugovzhodni Evropi s približno 3000 zaposlenimi v več kot 30 podjetjih, v 14 državah. Ali bo tako ostalo tudi v prihodnje, pa skrbi zaposlene v podjetju. Nakazovale naj bi se precej skrb vzbujajoče in pogubne spremembe.

Reuters

Na uredništvo je pisal eden od zaposlenih v podjetju Helios, ki je zaradi bojazni pred posledicami želel ostati anonimen. Kot je zapisal, naj bi se v podjetju zadnje čase dogajale precej nenavadne stvari. Kot je zapisal, je podpredsednik uprave Heliosa, mag. Marko Vresk, še do pred kratkim v svojem govoru delavcem zagotavljal, da so lahko zaposleni mirni, saj v naslednjih petih letih ne bo prišlo do bistvenih sprememb ali odpuščanj. A zadeve so se več kot očitno spremenile, saj naj bi samo dva meseca pozneje vodje oddelkov prejele elektronsko sporočilo, ki naj bi navajalo, da je delavcev preveč in naj pripravijo seznam 'odvečnih' oseb. Razlog za to pa naj bi bilo avstrijsko podjetje, ki namerava kupiti Helios. To naj bi tako namesto rešitve predstavljalo pogubo.  

Po odgovore v zvezi z navedbami našega bralca smo se obrnili tudi na Helios, ki pa nam konkretnih odgovorov na vprašanja ni podal. So pa poslali elektronsko sporočilo z odzivom mag. Marka Vreska, podpredsednika uprave Helios Domžale, ki je navedbe zanikal. Zapisali so: »V Skupini Helios trenutno ne načrtujemo odpuščanj, seveda pa v skladu s sprejeto strategijo Skupine Helios intenzivno delamo na optimizacijah in povečevanju produktivnosti.«

Kaj bo torej z našim velikim izdelovalcem barv in lakov? Bo njihova prihodnost odeta v pisane barve ali jih čaka črn scenarij?