Svet

Varnostnik bo ostal brez žene

STA / J.P.
6. 9. 2013, 08.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Soproga floridskega varnostnika Georgea Zimmermana, ki je februarja lani ubil neoboroženega temnopoltega najstnika Trayvona Martina, je v četrtek na sodišču v predmestju Orlanda vložila zahtevo za ločitev. Shellie Zimmerman je preko odvetnice sporočila, da se ločuje zaradi razočaranja.

Reuters
Shellie Zimmerman je preko odvetnice sporočila, da se ločuje zaradi razočaranja

Razočaranje je morda posledica tega, da je bila pred tednom dni obsojena na leto dni pogojne zaporne kazni in 100 ur družbeno koristnega dela, ker je lagala o denarju na zaslišanju za varščino njenega moža. Shellie Zimmerman je junija lani dejala, da ne ve, koliko denarja se je nabralo na posebnem računu, kamor so ljudje nakazovali denar za obrambo.

Čeprav se je kasneje izkazalo, da je nekaj dni pred zaslišanjem s tega računa na svojega prenesla 74.000 dolarjev, po odreditvi varščine v višini 150.000 dolarjev pa je nakazala na račun 85.500 dolarjev. Zatorej je dobro vedela, koliko denarja je na računu in ko je sodišče to odkrilo, je bil George Zimmerman znova aretiran.



Izpustili so ga po novi varščini v višini milijona dolarjev od česar je plačal le deset odstotkov.

Zimmerman je 12. februarja lani v predmestju Orlanda Sanfordu ubil neoboroženega 17-letnega Trayvona Martina. Policija je uvodoma ugotovila, da je šlo za samoobrambo in ga ni aretirala.

Kmalu so po vseh ZDA izbruhnili protesti z obtožbo rasističnega obnašanja strelca in policije. Zimmermana so potem aretirali in razpisan je bil sodni proces, v katerem tožilstvu ni uspelo dokazati umora.

Shellie Zimmerman je kmalu po moževi oprostilni sodbi dejala, da dvomi v nadaljevanje zakona. Sicer bi bila rada poročena in imela otroke, vendar ni prepričana, da z Georgeom Zimmermanom. Zaradi njega se je leto in pol morala skrivati. Živela sta v prikolici v gozdu in vsak večer trepetala, da ju bo kdo odkril.