Slovenija

Janković zadovoljen z neodvisnostjo in pogumom nadzornikov Luke

STA / S.R.
26. 8. 2013, 19.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ljubljanski župan in nekdanji predsednik PS Zoran Janković je zadovoljen z odločitvijo nadzornega sveta Luke Koper, ki je za predsednika uprave te družbe danes imenovala nekdanjega poslanca PS in državnega sekretarja Gašparja Gašparja Mišiča. Janković je zadovoljen predvsem z neodvisnostjo in pogumom nadzornikov.

Mediaspeed

"Po tem, kar so nadzorniki doživeli zadnje čase, je to nekaj neverjetnega, bili so v izjemno težkem položaju," je dejal Janković v izjavi pred ljubljansko mestno hišo. Spomnil je, da so nadzorniki odločali med več kandidati, stali pa so za svojo odločitvijo, in to je po mnenju Jankovića "pravi nadzornik". Janković obžaluje le, da današnja odločitev ni bila usklajena.

Izjavo je Janković izkoristil tudi, da vsem, "ki se gredo politikantstvo, kot SD in DeSUS" sporoči, da ne ve, zakaj to počnejo. Imeli so namreč priložnost, da mirno to ustavijo, če že imajo tak vpliv, kakor ga je po besedah Jankovića predstavil Erjavec, "ko je dejal, da bo odpoklical svojega nadzornika" v primeru, da glasuje za Gašparja Mišiča.

Novemu predsedniku uprave je treba sedaj dati priložnost, da pokaže, da je sposoben direktor. Janković Gašparju Mišiču in Luki Koper želi vse dobro.

Nadzorniki Luke Koper so namreč danes Gašparja Gašparja Mišiča imenovali za novega predsednika uprave družbe. Gašpar Mišič je minuli teden sicer odstopil z mesta državnega sekretarja v kabinetu predsednice vlade, a so kljub temu iz političnih strank, tudi iz koalicije, prihajali očitki, da gre za politično kadrovanje.