Svet

Zgnilo kar 23 ton mesa!

S.A.
26. 8. 2013, 18.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Stanovalce zagrebške četrti Dugave je pred dnevi 'presenetil' neznosen smrad, potem ko je v mesnopredelovalni tovarni zgnilo kar 23 ton mesa. Neznosen smrad se je širil iz mesnopredelovalne tovarne Ante Jurković, ki je v lasti Nevena Jurkovića.

Thinkstock

V tovarni je pred dnevi zgnilo kar 23 ton mesa, lastnik pa je še vedno na morju. »Smrad se širi že več dni po ulicah Dugava. Bojimo se okužbe in po cele dni smo doma zaprti, prav tako tudi naši otroci,« je pred dnevi dejala ena izmed stanovalk zagrebške četrti Dugave, kjer so pred dnevi zagrebški sanitarni inšpektorji v zadnjem trenutku preprečili okoljsko katastrofo. Sosedje so že v sredo zjutraj poklicali inšpekcijo, Veterinarsko fakulteto in tudi policijo. Medtem je v tovarno prišel lastnikov sin in odprl tovarno. Po odprtju je prizor šokiral vse, ki so vstopili v prostore. Zgnilo je namreč kar triindvajset ton mesa, iz hladilnikov. Lastnikovi prijatelji so poskušali pomagati s čiščenjem, a so se takoj po vstopu v tovarno zaradi smrada vrnili nazaj.

Lastnik je na morju.

 

Kmalu so nato prispeli zaposleni podjetja za odstranjevanje živalskih odpadkov Agroproteinke, ampak zaradi 'težkega' vonja niso želeli vstopiti v prostore, dokler nekdo tega ni počistil. Višji veterinarski inšpektorji so nato pregledali prostore. »Videti je, da so se pokvarili motorji hladilnikov, alarm pa se ni prižgal. Mislim, da je to sabotaža,« trdi lastnik, kateri je mesec dni na dopustu. Eden izmed inšpektorjev je povedal, da je bilo treba meso odnesti v posebnih zabojih. Prav tako je bilo treba napraviti dezinfekcijo, dezinsekcijo in deratizacijo. »Lastnik bi moral izprazniti hladilnike pred odhodom na dopust,« je še dodal.