Slovenija

62-letni strelec iz Socke v priporu

STA / S.R.
26. 8. 2013, 17.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V primeru streljanja v Socki pri Vojniku, v katerem je prejšnji teden umrl 57-letni domačin, je preiskovalni sodnik 62-letnemu moškemu zaradi suma storitve kaznivega dejanja umora odredil pripor, so sporočili s Policijske uprave Celje. Po njihovih podatkih sta bila osumljeni in pokojni v zadnjem času v sporih zaradi osumljenčeve ljubosumnosti.

Thinkstock

Po informacijah policije je 62-letnik z območja Vojnika prejšnji četrtek 57-letnika štirikrat ustrelil v njegovi vikend hiši v Čreškovi pri Socki in nato še na dvorišču. Zadel ga je v nogo, roko, trebuh in glavo, so zapisali na celjski policijski upravi in dodali, da je 57-letnik umrl na kraju dogodka zaradi izkrvavitve in odpovedi življenjskih funkcij.

"Z zbiranjem obvestil so kriminalisti ugotovili, da sta bila osumljeni in pokojni v zadnjem času v sporih zaradi osumljenčeve ljubosumnosti, saj sta ga pred časom zapustili prijateljici in se zbližali s pokojnim," so zapisali na policiji.

Policisti so 62-letnemu osumljencu kmalu po dogodku odvzeli prostost in ga pridržali. Dodali so, da so pri ogledu kraja dogodka našli in zasegli pištolo, ki jo je uporabil osumljeni, zasegli pa so tudi puško, ki jo je nezakonito posedoval pokojni.

Osumljencu za kaznivo dejanje umora grozi najmanj petnajst let zapora, so še zapisali na Policijski upravi Celje.