Slovenija

Gašpar Mišič kljub nasprotovanju postal predsednik Luke Koper

STA / S.R.
26. 8. 2013, 16.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Nadzorniki Luke Koper so danes Gašparja Gašparja Mišiča po neuradnih, a zanesljivih informacijah kljub močnemu nasprotovanju dela politike in javnosti imenovali za novega predsednika uprave družbe.

Mediaspeed

Za Gašparja Mišiča je glasovalo pet nadzornikov, proti pa so bili štirje.

V medijih so zaokrožile neuradne informacije, da naj bi bil prav Klobas odločilni člen pri ustoličenju Gašparja Mišiča na čelo podjetja.

Poleg tega naj bi donedavni državni sekretar v kabinetu premierke Alenke Bratušek dobil še podporo treh predstavnikov zaposlenih v nadzornem svetu in pa predstavnice koprske občine Sabine Mozetič.

A prvi nadzornik je zatrdil, da je skušal dobiti širše soglasje, a ko je videl, da ga ni, se je v dobro podjetja odločil za podporo Gašparju Mišiču. Prepričan je namreč, da bi bilo nadaljnje odlašanje z imenovanjem prvega moža družbe škodljivo za upravljalca edinega slovenskega pristanišča.

V vrstah koalicije in vlade je medtem že završalo in slišati ostre besede je slišati z vseh strani. Omenja se tudi možnost sklica izredne skupščine Luke Koper, na kateri bi zamenjali nadzornike.