Slovenija

Ponoči prometna nesreča s smrtnim izidom

STA / A.M.
24. 8. 2013, 08.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V petek ob 20.46 se je na glavni cesti II. reda, številka 107, izven naselja Stopče, na območju Upravne enote Šentjur zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 82-letni voznik, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Dolenjski list
Umrl je 52-letni voznik motornega kolesa.

Do nesreče je prišlo, ko je 82-letni voznik osebnega avtomobila, vozil iz smeri Grobelnega proti Šentjurju in v bližini kilometer oznake 2,5 zapeljal na nasprotno smerno vozišče ter čelno trčil v nasproti vozeči osebni avtomobil, ki ga je vozil 62-letni voznik. V trčenju je bil 82- letni povzročitelj tako hudo telesno poškodovan, da je na kraju nesreče umrl, voznik in sopotnica v udeleženem vozilu pa sta bila lažje telesno poškodovana.

Sicer pa so policisti v petek obravnavali 84 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, 23 pa jih je bilo poškodovanih lažje. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 153 kršitev javnega reda in miru ter 156 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 106-krat posredovali na javnih krajih in 47-krat v zasebnih prostorih, pridržali so dva kršitelja, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali enega voznika. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 82 tatvin, 37 vlomov, 16 poškodovanj tuje stvari, pet povzročitev telesne poškodbe, štiri drzne tatvine, štiri nasilja v družini, tri ponarejanja listin, dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami in dve ponarejanji denarja ter preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi.