Slovenija

Kdo je Slovenec, ki je osvojil zvezdnico

Rajka Meše
23. 8. 2013, 18.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Pred dnevi smo pisali o tem, da se je eno od deklet iz skupine T.a.T.u. poročilo s Slovencem. Razkrivamo, kdo je ta srečnež, ki je osvojil dekletovo srce, in kako je bila videti poroka srečnega estradniškega para.

osebni arhiv
Par čaka še slavje v Srbiji.

Pevec Saša Kuzmanović je s trebuhom za kruhom pred enajstimi leti zapustil Slovenijo in pristal v Los Angelesu. Čeprav je v Sloveniji okusil košček 'slave' v skupini Kantor med letoma 1998 in 2000, ki je kmalu po ustanovitvi neslavno razpadla, je pevec ugotovil, da iz te moke ne bo kruha. Precej samozavesti in poguma je bilo treba, da je takrat poskusil srečo v glasbeni industriji čez lužo.

Civilna poroka je bila v Ljubljani, cerkvena pa v Rusiji v njihovi pravoslavni cerkvi. 

Saša je sledil svojim sanjam, danes pa ustvarja za znane zvezdnike, kot sta članici Kaleena in Dawn iz skupine Dirty money/P. Daddy. Producira za svetovno znano glasbeno založbo EMI, za MTV in ABC, preizkusil se je tudi na evropski turneji s svojo skupino Collision in ameriški turneji s skupino A New Vice, ki jo je vodil menedžer Ron Welty,  član zasedbe Offspring. Trenutno pa je ustanavlja novo skupino.

Brez daril

Na prireditvi Music awards leta 2003 je spoznal mlado pevko iz kontroverznega ruskega dueta t.A.T.u Leno Katino. Rdečelaska pravi, da je bilo to usodno srečanje, saj sta se s Sašem še nekaj let le obiskovala, danes pa sta uradno poročena in uživata v skupnem stanovanju v Los Angelesu. Trenutno sta oba predana svojima glasbenima karierama in se pripravljata na še eno poročno slavje v Srbiji, od koder prihaja Saševa družina.

Civilna poroka je bila v Ljubljani, cerkvena pa v Rusiji v njihovi pravoslavni cerkvi. Obema je ceremonial ostal v zelo lepem spominu. Seznama daril nista imela, ker bi bilo zelo nepraktično, sta pa prejela kar nekaj kuvert, je povedal Saša. Lena je svoj priimek za zdaj obdržala zaradi kariere.