Slovenija

Tajči se je našla v Cerkvi

mv
4. 8. 2013, 20.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Tatjana Matejaš je v osemdesetih letih zaslovela kot prikupna najstnica, ki je Jugoslavijo zastopala na Evroviziji s pesmijo Hajde da ludujemo.

Wikipedia
Za sabo ima turnejo po cerkvah, trenutno pa je v Dubrovniku, kjer bo posnela videospot za novo pesem.

Danes, več kot 20 let pozneje, pa je Tajči našla mesto v cerkvi, njene pesmi pa širijo božje besede. Za sabo ima turnejo po cerkvah, trenutno pa je v Dubrovniku, kjer bo posnela videospot za novo pesem.

Slava in vse, kar spada zraven, so Tajči prisilili, da se je z enaindvajsetimi leti, ko je bila njena kariera na vrhuncu, umaknila z glasbene scene in si ustvarila novo življenje čez lužo. 

»Ne nosim več oranžne oblekice, a moje srce je še vedno isto,« prepeva Tajči v eni od novih pesmi, ki nosi naslov Glavu podigni. Na Hrvaškem se je ustavila, da bi promovirala novi hrvaško-angleški album, ki naj bi izšel konec leta. »Novi album je logično nadaljevanje vsega, kar sem v teh letih počela v Ameriki. Stilsko je zelo raznolik, z odlično ekipo, ki sem jo izbrala v New Yorku in Nashvillu, pa smo ga dolgo pripravljali,« je pevka povedala za hrvaške medije. Poleg ameriških glasbenikov pa Tajči sodeluje tudi s hrvaško pevko Antonijo Šolo, ki je prispevala nekaj pesmi za album, ki bo nosil naslov Probudite se. »Ravno v pesmi, ki jo je napisala Antonija, prepevam o svoji oranžni oblekici. Ne želim izdati, kdaj jo bom ponovno oblekla, lahko pa vam povem, da mi je še vedno prav. Zelo sem navezana nanjo, saj mi predstavlja nekakšen simbol določenega obdobja,« je povedala Tajči, ki bo dneve v Dubrovniku izkoristila tudi za snemanje novega videospota.

Našla se je v molitvi

»Moji otroci in mož Matthew so ostali v Ameriki, celo moja mama je trenutno tam, tako da sem na Hrvaškem sama,« je priznala pevka, ki je prvo polovico leta preživela na turneji po ameriških cerkvah. »Vsak pride do trenutka v življenju, ko se mora prebuditi, se vprašati, kdo sploh je, kje je in kam gre,« je glasbenica poskušala pojasniti, od kod njena globoka pripadnost veri. Ko se je začela vojna na Hrvaškem, je Tajči ves čas propagirala mir, začela hoditi v cerkev ter postala vernica. To pa je bil tudi čas, ko se je našla v molitvi. Slava in vse, kar spada zraven, so Tajči prisilili, da se je z enaindvajsetimi leti, ko je bila njena kariera na vrhuncu, umaknila z glasbene scene in si ustvarila novo življenje čez lužo. Danes je Tajči poročena Cameron in ima tri otroke, še vedno se ukvarja z glasbo, najraje pa nastopa po cerkvah, kjer prepeva pesmi, ki širijo božjo besedo. S soprogom in tremi sinovi tako živi v Cincinnatiju, v zvezni državi Ohio. V Ameriki jo opisujejo kot evropsko glasbeno senzacijo, zapisali pa so tudi: Začela peti kot štiriletno dekle, zvezda pa postala z devetnajstimi leti, ko je njena pesem Hajde da ludujemo sovpadla z rušenjem berlinskega zidu in je tako optimistično napovedala novo dobo in nove čase.