Promet

Neznosna gneča na meji s Hrvaško

STA/M.J.
4. 8. 2013, 16.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Promet po slovenskih cestah je skladno z napovedmi vse gostejši, daljšajo se tudi zastoji na mejnih prehodih s Hrvaško.

Dars

Po zadnjih podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je najdlje treba čakati na mejnem prehodu Dragonja, in sicer na izstop iz Slovenije eno uro, na vstop v Slovenijo pa 20 minut. Poleg gostega prometa z zastoji na cesti Koper - Šmarje - Dragonja v obe smeri je promet gost tudi na cestah proti mejnima prehodoma Starod in Jelšane. Na mejnem prehodu Starod je potrebno za izstop iz države počakati do pol ure.

Zastoji trenutno nastajajo tudi na štajerski avtocesti, kjer je po podatkih prometno-informacijskega centra zaradi prometne nesreče zaprta avtocesta med predoroma Pletovarje in Golo Rebro proti Mariboru. Voznikom priporočajo izvoza Celje-center in Dramlje.

O gostem prometu na avtocestah proti morju poročajo tudi s Hrvaške, vendar večjih zastojev, kot kaže, ni. V Hrvaškem avtoklubu opozarjajo, da bo promet gostejši v popoldanskem času proti severu in zahodu Hrvaške, še posebej gost promet je pričakovati pred cestninskimi postajami v okolici Zagreba.

Tudi na slovenskih cestah je popoldne in zvečer pričakovati še gostejši promet od meje s Hrvaško proti notranjosti Slovenije in naprej proti severu države, so dopoldne povedali na prometno-informacijskem centru.