Slovenija

Ljubitelji teka pozor!

M.J.
1. 8. 2013, 10.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Sobota, 14. september 2013 je datum, ki ga ne smete spregledati, saj se bo v idiličnem okolju parka Brdo že drugo leto odvijal Triglav tek.

Triglav

2. Triglav tek bo v idiličnem okolju parka Brdo pri Kranju znova povezal tekače vseh generacij, ki se lahko pomerijo na razdalji 10 km, družinskem teku na 3,3 km ali otroškem teku »Kuža pazi« na 280 metrov, letos pa premierno uvajajo tudi tek 21 km. Ob progi pred kuliso Kamniško-Savinjskih Alp bo sredi septembra spet združena pozitivna energija, celoten tek pa poteka za dober namen. Lani je namreč Zavarovalnica Triglav Pediatrični kliniki v Ljubljani predala donacijo za nakup kardiološke sonde za ultrazvočni aparat, ki je namenjen preiskavam pri dojenčkih in malčkih. Prav tako pa bo zavarovalnica tudi letos del zbranih sredstev namenila za dobrodelne namene in sicer za pomoč najmlajšim bolnikom.

Svojo dobrodelno plat pa bodo pokazali tudi znani športniki. Tako se bodo teku, znotraj protokolarnega območja pri hipodromu na Brdu pri Kranju, med drugim pridružili hokejist Dejan Kontrec, gorski tekač in ultramaratonec David Kadunc, deskar na snegu Žan Košir, atletinja in državna prvakinja v troskoku Marija Šestak. Poleg njih pa se bodo predstavili še smučarska skakalka Katja Požun, smučarska skakalca Jaka Hvala in Peter Prevc ter mladi upi, športna strelka Mateja Napret, alpski smučar Štefan Hadalin in ritmična gimnastičarka Monija Čebašek, ki jih je Zavarovalnica Triglav v okviru projekta »Mladi so varnost naše prihodnosti« finančno podprla za uresničitev njihovih ciljev.

Vsi zainteresirani se lahko na tek prijavite do 6. 9. 2013 na spletni strani www.triglavtek.si. Prijave po tem datumu so mogoče le v omejenem številu na dan prireditve, in sicer do 9.30 ure. In če bi se radi na ta športni praznik kar najbolje pripravili, se lahko pridružite priznanemu tekaškemu trenerju Klemnu Dolencu, od 20. avgusta do 12. septembra. Več informacij jena voljo na uradni spletni strani www.triglavtek.si.