Zanimivosti

Mobilni paket Office tudi za andoridne telefone

STA / S.R.
1. 8. 2013, 10.52
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Microsoft je predstavil zbirko Office Mobile za uporabnike mobilnih telefonov z operacijskim sistemom Android.

Google Play
Paket Office sedaj tudi za telefone z androidom.

Zbirka je v Googlovi spletni trgovini Google Play zaenkrat na voljo le za uporabnike iz ZDA, predstavitev na ostalih trgih, vključno s Slovenijo, pa bo sledila v prihodnjih tednih, so sporočili iz Microsoftove slovenske podružnice. Ameriški tehnološki velikan je novembra lani predstavil prenovljeno mobilno različico zbirke programov Office za operacijski sistem Windows Phone, ki je prednaložena na vseh napravah s sistemom Windows Phone 8, junija letos pa je sledila še različica za Applov mobilnik Iphone.

Office Mobile, ki je zaenkrat na voljo le za mobilne telefone, ne pa tudi za tablice, omogoča ogledovanje in urejanje dokumentov Microsoft Word, Excel in PowerPoint ter tudi ustvarjanje novih dokumentov Word in Excel.

Rešitev ohrani oblikovanje dokumentov, ki so bili ustvarjeni na drugih napravah, saj podpira grafikone, animacije, grafiko SmartArt in drugo, so zapisali pri podjetju Microsoft Slovenija.

Office Mobile je za iphone in telefone z operacijskim sistemom Android brez dodatnih stroškov na voljo naročnikom storitev Office 365 s paketi, ki vključujejo namizne aplikacije Office.