Slovenija

Še vedno gneča na cestah

STA / A.M.
27. 7. 2013, 15.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Zastoj na koncu podravske avtoceste med Hajdino in razcepom Draženci se je v zadnjih urah občutno zmanjšal. Kolona vozil je po zadnjih podatkih prometno-informacijskega centra dolga pet kilometrov, gneča pa ostaja tudi naprej skozi Podlehnik proti Gruškovju. Nekoliko so se podaljšale čakalne dobe na mejnih prehodih.

Dars
Zaradi okvare vozila zaprt počasni pas na primorski avtocest med razcepom Nanos in priključkom Senožeče v smeri Kopra.

Še vedno poročajo tudi o zastoju pred predorom Karavanke. V smeri proti Avstriji je kolona dolga okoli dva kilometra, za vstop v Slovenijo pa kar 15 kilometrov.

Na mejnem prehodu Gruškovje je za izstop iz države treba čakati 20 minut, za vstop pa pet minut dlje. V Sečovljah je za izstop potrebnih prav tako 20 minut, za vstop pa 45 minut. V Jelšanah je treba čakati le za izstop, in sicer pol ure. O najdaljšem čakanju poročajo z mejnega prehoda Dragonja. Za izstop je treba čakati uro in četrt, za vstop pa 45 minut.

Podatki za Starod govorijo o poldrugi uri čakanja za izstop. Kot kažejo podatkih hrvaškega avtokluba HAK, je kolona vozil proti mejnima prehodoma Dragonja in Sečovlje dolga okoli pet kilometrov.