Slovenija

Kronika minulega dne; prometna nesreča s smrtnim izidom

STA / J.P.
23. 7. 2013, 07.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V ponedeljek ob 14.17 se je od Rožne Doline proti Bazari na Šempetrski obvoznici zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrla 55-letna voznica, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Dolenjski list

Do nesreče je prišlo, ko je 55-letna voznica osebnega avtomobila vozila od Bazare proti Rožni Dolini. Na ravnem delu ceste je iz neznanega vzroka zavila v levo in čelno trčila v tovorni avtomobil, ki ga je tedaj pravilno iz nasprotne smeri vozil 48-letni voznik. Voznica osebnega avtomobila je poškodbam podlegla na kraju nesreče.

Sicer pa so policisti v ponedeljek obravnavali 69 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, dve sta bili poškodovani huje, 16 pa lažje. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 88 kršitev javnega reda in miru ter 181 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 48-krat posredovali na javnih krajih in 40-krat v zasebnih prostorih, pridržali so dva kršitelja. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 109 tatvin, 32 vlomov, 19 poškodovanj tuje stvari, šest ponarejanj denarja, po tri nasilja v družini in ponarejanja listin, po dva prepovedana prometa z mamili, grožnji, drzni tatvini in povzročitvi lahke telesne poškodbe, ter en poskus preprečitve uradnega dejanja.