Slovenija

Bratuškova in Janković danes o zadevah med MOL in državo

STA / J.P.
23. 7. 2013, 07.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V vladni palači se bo ob 9. uri začelo srečanje predsednice vlade Alenke Bratušek in ministrov s predstavniki Mestne občine Ljubljana (MOL).

Arhiv
Alenka Bratušek in Zoran Janković

Tema srečanja bodo odprte zadeve med mestom in državo, ki jih je ljubljanski župan Zoran Janković opredelil v pismu, ki ga je Bratuškovi poslal maja. Te se med drugim nanašajo na finančne zahteve občine.

Janković je 42 strani dolgo pismo z opisom odprtih vprašanj med MOL in državo Bratuškovi poslal 15. maja. Ljubljanska občina vladi med drugim predlaga spremembe zakonodaje, ki, kot je sredi meseca povedal Janković, ne odnašajo ničesar ne državi ne mestu. Pojasnil je, da na primer predlagajo, da bi bil občinski inšpektorat lahko pristojen za nadzor nad enostavnimi gradbenimi objekti. Na občini med drugim predlagajo tudi večja pooblastila za mestne redarje.

Srečanje med MOL in vlado je bilo sicer sprva napovedano v prvi polovici junija, vendar je bilo nato prestavljeno. Janković je ob tem povedal, da mu je Bratuškova na sestanku s poslanci PS in ministrom za obrambo Romanom Jakičem na začetku meseca pojasnila, da vlada pripravlja odgovore.