Slovenija

VIDEO: Moškega odpeljali z rešilcem, hotel storiti samomor

R.S. / STA
22. 7. 2013, 18.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Moškega, ki je v bloku na Linhartovi cesti v Ljubljani polil stanovanje z vnetljivo tekočino, in ob tem grozil, da bo prižgal ogenj, so uspeli umiriti. Odpeljali so ga z rešilcem.

Svet 24
Prizorišče dogajanja na Linhartovi cesti.

Policisti so kraj dogodka zavarovali in tudi evakuirali stanovalce treh stanovanjskih blokov. Na kraju je tudi policijski pogajalec, so za STA potrdili na Policijski upravi (PU) Ljubljana. Kot piše na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje, je moški stanovanje polil z bencinom, prav tako je odprl plin in grozil, da bo razstrelil blok.

O dogodku oz. o kršitvi javnega reda in miru, kot so zapisali na PU Ljubljana, so bili policisti obveščeni okoli 9.30. 

Gasilcem je uspelo s pomočjo lestve priti v stanovanje moškega. Odpeljali so ga z rešilcem v spremstvu policije. 

Sosedje moškega, ki naj bi živel v samski sobi so povedali, da je šel osumljenec iz sobe le enkrat na mesec, da je nakupil zaloge. Sicer pa naj bi ga danes zjutraj obiskali predstavniki Mestne občine Ljubljana, ki naj bi ga obvestili, da naj bi njegovo sobo prodali. Moški je po tem hotel storiti samomor.

Kot so še v sporočilu zapisali na ljubljanski policijski upravi, ima dogodek znake kaznivega dejanja.

Po poročanju Televizije Slovenija naj bi imel moški že v preteklosti težave z duševnim zdravjem ter naj bi že grozil sosedom z nožem. Očividci so povedali, da naj bi moškega razburilo, ker so predstavniki lastnika želeli vstopiti v njegovo stanovanje, da bi uredili nekaj v zvezi s števci za vodo in elektriko.

Moškega naj bi iz stanovanja prinesli privezanega na stol, odpeljali pa naj bi ga v psihiatrično bolnišnico, še poroča Televizija Slovenija.


Svet 24
Svet 24
Svet 24
Svet 24