Slovenija

Miro Senica in Katarina Kresal zanikata vpletenost

R.T.
12. 7. 2013, 12.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V številki 95, 10.7.2013 smo v časopisu Svet24 objavili članek, Miro Senica in Katarina Kresal V NOVI PREISKAVI? Sedaj smo dobili zahtevo popravka od tiskovne predstavnice Katarine Kresal in Mira Senice.

Mediaspeed

Popravek sedaj objavljamo, kot to veleva zakon o medijih, ki opredeljuje pravico do popravka! 

Katarina Kresal ni sodelovala pri prodaji Delamarisa

Navedba, da "naj bi v letih 2007 in 2008 na račun Katarine Kresal za posredovanje pri prodaji Delamarisa padli trije milijoni evrov", je izmišljena. Katarina Kresal nikoli ni sodelovala niti bila kakorkoli vključena v prodajo navedene družbe, niti z njo ni poslovno sodelovala. Sicer pa je Katarina Kresal ob vstopu v politiko leta 2007 javno razkrila vse svoje premoženje, prav tako ga je transparentno razkrivala v vseh letih delovanja v politiki ter o njem pravočasno in celovito poročala Komisiji za preprečevanje korupcije, ki v zvezi z navedenim nikoli ni odkrila nikakršnih kršitev ali nepravilnosti.

Miro Senica najodločneje zavrača neresnične navedbe

Trditev, da naj bi Miro Senica in njegova življenjska partnerka za posredovanje pri prodaji Delamarisa "pobrala več milijonov evrov", ni resnična. Tovrstne navedbe, ki temeljijo na neuradnih virih, ki nimajo nikakršne podlage v dejstvih, ob tem pa se pod njih novinar niti ne podpiše, najodločneje zavračamo.