Svet

Dva dneva čakala na šive in umrla

Simon Rosc
12. 7. 2013, 12.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

97-letna babica je umrla v bolnišnici po tem, ko je 40 ur čakala na šive, medtem ko se zdravniki niso mogli dogovoriti, kdo bo poskrbel zanjo.

Zajem zaslonske slike

Josephine Lakin je v bolnišnici padla s postelje in si pri tem porezala glavo. Zdravniškega osebja je bilo takrat v bolnišnici izredno malo, zaradi česar jo je zjutraj našla čistilka. Nepredstavljivo je, da so po tem dogodku zdravniki potrebovali kar štiri dni, da so ugotovili, da si je Josephine pri padcu zlomila tudi koleno.

Družina je prejela opravičilo vodstva bolnišnice, ki je tudi priznalo vse napake, ki so vodile v smrt njihove dragocene družinske članice.

Josephine je bila v bolnico sprejeta zaradi infekcije. Že na dan sprejema je imela nesrečo, da je padla s postelje in si pri tem porezala glavo. Tukaj pa so se začele vrstiti napake zdravnikov. Najprej so potrebovali kar dva dneva, da so ji zašili rano na glavi, zaradi spora med zdravniki. Prav tako so spregledali, da si je pri padcu zlomila koleno. Dva tedna za tem je sledila smrt.

Obdukcija je pokazala, da je bil vzrok smrti odpoved srca in zlom leve noge. Družina pokojnice pričakuje, da se bo bolnišnica v bodoče do bolnikov vedla z večjo mero dostojanstva.