Slovenija

Možne so plohe in nevihte

STA
5. 7. 2013, 18.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Popoldne bo povečini sončno, nastale bodo plohe in posamezne nevihte, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Reuters

Ponekod bo pihal severovzhodni veter. Jutri bo sprva sončno, sredi dneva in popoldne pa bo od vzhoda nekoliko več oblačnosti. Pojavljale se bodo krajevne plohe in nevihte. Še bo pihal severovzhodnik, na Primorskem šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 17, na Primorskem do 20, najvišje dnevne od 24 do 28, na Primorskem do 32 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: V sosednjih pokrajinah bo danes in jutri sončno z občasno spremenljivo oblačnostjo. Popoldne bodo nastale krajevne plohe in nevihte. Ob severnem Jadranu bo pihala šibka do zmerna burja.

Vremenska slika: Nad zahodno in deloma srednjo Evropo je območje visokega zračnega tlaka. Od severovzhoda priteka k nam dokaj topel, a razmeroma vlažen zrak.

Obeti: V nedeljo in ponedeljek se bo nadaljevalo večinoma sončno vreme. Predvsem popoldne in zvečer se bodo pojavljale krajevne plohe ali nevihte, ki bodo pogostejše v jugovzhodnih krajih. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja.