Slovenija

Brežiške ulice pokale po šivih

A.M.
2. 7. 2013, 17.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Največji posavski festival, v okviru katerega se vsako leto zvrstijo številni koncerti in družabne predstave, je tudi v letos postregel z izjemnim programom.

Igor Ribič, Tomi Naglič, Amir Tokič
Občinstvo je uživalo kot že dolgo ne.

Igor Ribič, Tomi Naglič, Amir Tokič
10.000 obiskovalcev v osmih dneh.

In ko majhno posavsko mestece napolni več kot 10.000 obiskovalcev iz Slovenije in prek njenih meja, se v starem mestnem jedru in okolici zagotovo marsikaj dogaja! Tudi letos je največ obiskovalcev privabil izjemen koncertni spored. Medtem ko so manjša prizorišča med tednom ogrevali Katarina Mala in drugi glasbeni izvajalci, je v petek in soboto zahrumelo na velikem odru.

Igor Ribič, Tomi Naglič, Amir Tokič
katarina Mala

Navdušeno občinstvo, ki je do zadnjega kotička napolnilo brežiške ulice, se je predajalo vokalni ekstazi Perpetuum Jazzile, rokerskemu podvigu MI2, energični Nini Pušlar, vrhunec dogajanja pa se je zgodil ob sobotnem legendarnemu nastopu Bajage i Instruktorjev.

Igor Ribič, Tomi Naglič, Amir Tokič
Perpetuum Jazzile

Ob že naštetem pa je na festivalu za smeh skrbel Tin Vodopivec in njegova ekipa mladih stand-up komikov, najmlajše je v mestnem parku zabavala Damjana Golavšek, le-ti pa so lahko obiskali tudi pravi mini živalski vrt. Na grajskem dvorišču je v sobotnem dopoldnevu potekala tudi tradicionalna tržnica starin, za lačna usta obiskovalcev pa je bila kot nalašč kulinarična vasica, v kateri je bilo mogoče poskusiti posavske dobrote in odlično vino. Tudi sicer je bilo dobro poskrbljeno za vse obiskovalce, željne odkrivanja Brežic. Ti so se lahko udeležili številnih izletov in posavskih dogodivščin, na prizorišče pa je vozil tudi brezplačen turistični avtobus.

Igor Ribič, Tomi Naglič, Amir Tokič
Bajaga

Obiskovalci mestnega jedra so si lahko v mestnih izložbah ogledali tudi fotografsko razstavo Igorja Ribiča, ki je v HDR-tehniki tokrat ovekovečil Brežice. Ob glasbenih vrhuncih pa se je v Brežicah dogajalo še veliko več. Predvsem izpostavljeni so bili športni dogodki, med njimi AC Milan Junior Camp, nogometni tabor za mlade športne navdušence pod okriljem izkušenih italijanskih trenerjev.

Igor Ribič, Tomi Naglič, Amir Tokič
Mi2