Slovenija

Zakaj je umrl slovenski policist?

Petra Rupnik
2. 7. 2013, 17.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V noči na ponedeljek je okolico Hrastnika pretresla vest o umoru. Ob pol dveh zjutraj se je prepir pred gostinskim lokalom končal s krvavim zaključkom.

Matej Kirn Starič
Tu se je zgodil umor, ki je prestrašil domačine.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Ljubljana, so bili policisti že nekaj ur pred tem obveščeni o pretepu pred enim izmed lokalov v okolici Hrastnika.

32-letni moški se je nahajal v lokalu, ko je vstopil 30-letni moški z družbo. V nekem trenutku je prišlo do spora in prepira med njima. Prepir in fizično obračunavanje sta nadaljevala pred lokalom. Med pretepom je 30-letni moški večkrat zabodel 32-letnika, ki je zaradi poškodb na kraju umrl. Policisti so na kraju dogodka odvzeli prostost 30-letnemu moškemu in tudi zasegli nož. Na kraju kaznivega dejanja sta bila tudi dežurni preiskovalni sodnik in državni tožilec. Tako pravi uradno policijsko poročilo, neuradne informacije pa zadevo osvetlijo le malo.

Lastnica je tiho pojasnila, da komentarjev ne daje nikomur in da odgovarja le na vprašanja policistov.

Šlo naj bi za gostinski lokal Kokos na Novem Logu pri Hrastniku. Po naših informacijah se lokal nahaja v prostorih zadružnega doma, kjer imajo prostore tudi lokalni gasilci in društva. Umorjeni 32-letni moški naj bi bil iz policijskih vrst, zakaj se je sprl z napadalcem še ni znano. Poklicali smo lastnico lokala, Simono Opresnik in jo poprosili za komentar krvavih dogodkov, vendar nam je le tiho pojasnila, da komentarjev ne daje nikomur in da odgovarja le na vprašanja policistov.

Tudi ostali lokalni viri iz okolice Hrastnika molčijo. Kaj se je torej dogajalo pred lokalom, za katerega sicer velja, da se niti prepiri, niti fizična obračunavanja niso nikoli zgodila. Ker je zgodba ravno zato neverjetna, je strah, zakaj je prišlo do umora še toliko večji. Molk pa vedno bolj zlovešč.

Matej Kirn Starič
Kaj je botrovalo krvavemu obračunu?