Slovenija

Zapeli bodo za Sento

A.M.
29. 6. 2013, 08.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Da še obstajajo dobri ljudje, ki radi priskočijo na pomoč, bo mogoče videti in slišati v prav posebni akciji, s katero bodo pomagali Senti Jeler. Program bosta povezovali Tanja Vidic in Pišečka Micka, vse skupaj pa bo posnela ekipa TV Veseljak.

Osebni album izvajalca, Mediaspeed
Senta Jeler

Osebni album izvajalca, Mediaspeed
Korado in Boško

Osvežimo tragično zgodbo … Septembra 2008 je Senta Jeler kot sopotnica na motorju doživela prometno nesrečo. Ker je bila njena leva noga pod kolenom preveč poškodovana, so ji jo morali amputirati. Nato je sledila dolgotrajna rehabilitacija v UKC Ljubljana in rehabilitacijskem centru Soča. Tam se je tako rekoč na novo učila hoditi z novo, umetno nogo. To je bila velika prelomnica v njenem življenju, saj je bila leta do takrat precej zavzeta športnica. Najraje je plesala, igrala nogomet, v prostem času pa je velikokrat sedla na kolo ali obula rolerje. Sedaj končuje četrti letnik gimnazije v Novem mestu. Še vedno je precej aktivna, vendar ji preveliki stroški zdravstveno-tehničnih pripomočkov to mnogokrat omejujejo. Ker si želi znova dosegati svoje cilje in samostojno teči po dolgih petih letih, bodo za Sento organizirali dobrodelni koncert, katerega izkupiček bo namenjen nakupu športne proteze.

Koncert, na katerem bodo nastopili Zoran Cilenšek, Ansambel Iber, Boštjan Dirnbek, Ansambel bratov Žerjav, Viktorija Petek, Marijan Novina, Lepi Dasa, Ansambel Lojza Ogorevca, Korado in Boško, Ansambel Azalea ter skupina Trta, se bo odvijal danes, v soboto, 29. junija, v športni dvorani Srednje šole Krško, s pričetkom ob 19. uri.

Osebni album izvajalca, Mediaspeed