Slovenija

Sončno, še so možne nevihte

STA / S.R.
26. 6. 2013, 10.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Danes bo dopoldne povečini sončno, popoldne pa spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami, predvsem na Primorskem tudi s kakšno nevihto.

Reuters

Tam bo še pihala šibka burja, ki se bo zvečer nekoliko okrepila, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 10, na Primorskem okoli 14, najvišje dnevne od 17 do 22, na Primorskem do 25 stopinj C. Jutri bodo sončna obdobja daljša, verjetnost ploh in neviht pa manjša kot danes. V jutranjem času bo po nižinah v notranjosti nekaj megle.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo dopoldne razmeroma sončno, sredi dneva in popoldne pa spremenljivo oblačno in predvsem v sosednjih pokrajinah Avstrije in Italije bodo krajevne plohe ali kakšna nevihta. V Kvarnerju bo pihala šibka burja. Jutri bo več sončnega vremena, le na območju Alp bodo popoldne nastale posamezne plohe.

Vremenska slika: Nad zahodno polovico Evrope je območje visokega zračnega tlaka, ki sega tudi nad Alpe. Od severozahoda doteka k nam v višinah razmeroma hladen in vlažen zrak.
Obeti

Obeti: V petek in soboto se bo nadaljevalo nestanovitno in razmeroma sveže vreme. Predvsem v popoldanskem času bodo še nastajale krajevne plohe in posamezne nevihte. Na Primorskem bo pihala šibka burja.